Menu, klik på menu knappen og find ind i siden
Frikirken Vestsjælland - Stenlille
Gå til indhold

Nyhedsbrev Søren og Birgitte

Nyhedsbrev nr. 127, maj 2020
Corona i Kenya og hvordan det påvirker os
Den 12. marts blev det første Corona tilfælde bekræftet i Kenya. Det er stadig ikke ret mange, der er smittet, når man tænker på Kenyas befolkningstal - hvis man da kan tage tallene alvorligt. I dag, den 11. maj, er der 672 registrerede smittetilfælde. Sidste uge var antallet på 2 dage steget med 19%, men det fortsatte heldigvis ikke.
Regeringen tager det alvorligt. Grænserne er lukkede, kirkerne er lukkede, mange restauranter er lukkede, busserne må ikke have så mange passagerer med som de plejer, og man må ikke være udenfor fra kl 19 til kl 5 næste morgen (nogle steder allerede fra kl 16). Hvis vi tager i byen SKAL vi bære maske, og næsten alle steder skal man enten vaske hænder eller/og bruge håndsprit, inden man går indenfor – og en del steder får man også målt temperatur på panden.
Mange mange mennesker har mistet deres arbejde, og da der ikke er noget, der hedder arbejdsløshedsunderstøttelse eller kontanthjælp i Kenya, er det et meget stort problem.
Vi arbejder fortsat men tager vore forholdsregler. Vi udarbejdede sammen med 3 medarbejdere lige fra starten nogle forholdsregler, som alle fik på skrift. Vi holder afstand (her hjælper det os rigtig meget, at værkstedet er blevet udvidet). Alle medarbejdere har fået masker, vi har håndsæbe i køkken/frokostrum samt toilet, og de har fået små flasker med håndsprit.
Det er dog kun ganske få menigheder, der den sidste tid er kommet til os for at bede om hjælp til en kirke. Det er nok en naturlig følge af, at menighederne ikke samles til møder/gudstjenester. Så her er MEGET MEGET stille! Derfor er det en meget stor udfordring for os med alle vore medarbejdere, som også skal have løn, så de kan betale husleje, få mad på bordet og kunne sende deres børn i skole som dog pt er lukkede, men der er tale om at åbne skolerne igen fra juni. Normalt hjælper menighederne, som vi hjælper med en kirke, også med at betale løn til vore medarbejdere, så når ”det står stille”, så er det en meget stor udfordring for os!
Som det ser ud nu, at vi nødt til at sende mange af vore medarbejdere hjem i en periode. Men når Corona krisen er ved at være ovre, så får vi igen brug for de gode medarbejdere, og da er det vigtigt, at vi også har taget os godt af dem i den mellemliggende periode, så vi ikke mister dem på lang sigt. Vi har investeret mange kræfter / år i at træne dem.
Vi har da også midt i april sendt et ”nødråb” ud til dem, der får vores nyhedsbrev på email, og vi er så taknemmelige for dem, der allerede har støttet os, for ellers ville vi i april ikke have vidst, hvordan vi skulle betale vore 38 medarbejdere deres løn på gennemsnitligt 2000kr om måneden!
Oliver, en af vore medarbejdere, fortalte, at han i familiens lokale butik har måttet betale 50% mere for ris, end han plejer! Det er en anden meget uheldig drejning.
Tak om du vil være med til at bede for os, at vi både må få visdom, når det gælder alle vore medarbejdere, og at vi må have nok, så de fortsat kan få løn eller støtte, så de ikke skal sulte. De har tilsammen næsten 100 børn. Du kan også være med til at hjælpe på en af følgende måder:
1) Du kan støtte en af vore medarbejdere i en periode. Vi ved, at mange er økonomiske trængte i denne tid, men måske nogen får hjerte for og har mulighed for i en periode at støtte en af vore medarbejdere og deres familier? Hvis ikke du alene kan give en månedsløn, kan du måske sammen med andre gøre det? Mange bække små gør en stor å, siger en talemåde.
2) Du kan fortælle andre om vores behov for hjælp til støtte/løn til vore medarbejdere. Vi har en relativt lille støttekreds, så derfor kan det være af kæmpe stor betydning, at du er med til at fortælle og på den måde kan være aktivt med i at hjælpe vore medarbejdere og deres familier med tilsammen næsten 100 børn.
3) Du kan sende hilsner/opmuntringer. J Det har vi alle brug for. Ikke mindst i denne tid, hvor vi ikke mødes med familie og venner.
Kære venner og forbedere.
Mange hilsner fra Kenya, hvor vi for tiden får rigtig meget vand. Sjældent har åen nedenfor vores hus været så fuld af vand. Mange steder har der været/er oversvømmelser og jordskred, og mange har måttet evakueres. Vores hus ligger dog højt, så vores hjem er ikke i fare, hvilket vi er taknemmelige for.
Så har vi lyst til at fortælle, hvordan vi oplevede Guds beskyttelse, da vi omkring nytår var på ferie ved kysten sammen med vore 3 ældste børn. Søren var gået i bad og stod i badekarret, som fungerede som en brusekabine. Jeg sad i det tilstødende værelse. Pludselig hørte jeg hans råb og et ordentligt bump – og jeg frygtede det værste! Ville jeg finde ham med brækkede lemmer eller hvad? Han var gledet i badekarret – og i hans fald, hvor han tog bruseforhænget med sig, endte han på gulvet udenfor badekarret og slog baghovedet ned i betonkanten på toilettet! Med Sørens størrelse fik han et ordentligt slag i baghovedet. Men han havde ingen brækkede lemmer og kunne rejse sig op. Jeg holdt naturligvis øje med, hvordan han havde det de efterfølgende timer, og han havde det super godt – havde ikke engang hovedpine! Blot en stor bule, som stille og roligt forsvandt i løbet af det første døgn. Vi tog det som Guds mægtige beskyttelse!
Ellers er noget af det, der fylder vores tanker på ”privatfronten” Susannes kommende bryllup i Norge den 4. juli. Hun og Stephen har været sammen i over 4 år og har arbejdet på planlægning af bryllup meget længe. Men Corona har jo desværre ændret på planerne. Den helt store bryllupsfest er aflyst, da mange venner var inviteret fra udlandet. Så satser de på at holde en fest næste sommer. Men hun vil jo gerne, at den nærmeste familie kan komme. Så vi er meget spændte på, hvordan alting ser ud, når tiden nærmer sig.
Det er ikke let at være så langt væk fra vore børn, og det er også et stort offer for dem. Vore børn er jo dem, der betyder allermest for os. Da vi skulle beslutte os for, om vi pga. Corona i hast ville rejse hjem, følte vi, at vi ikke med blot et par dages varsel kunne forlade og lade alle medarbejdere og menigheder, vi havde forpligtiget os til at hjælpe, i stikken. Og vore børn støttede os da også i at blive herude - selvom ingen af os kunne forudse konsekvenserne af dette valg. Heldigvis kan vi takket være internettet snakke med dem så tit det passer os og dem. Og så er vi taknemmelige for, at de alle har et netværk omkring sig. Men bed gerne for vore børn (og os). De kan nemlig heller ikke bare komme hjem til ”moster” i denne tid.
Til sidst vil vi sige, at vi ikke kan sige nok tak til alle jer, som de sidste uger/måneder har støttet vores arbejde økonomisk! Vi har slet ikke ord til at beskrive vores taknemmelighed. Uden særlig hjælp have vi ikke kunnet lønne vore medarbejdere i april, og vi kan da heller ikke overskue den nærmeste fremtid, men vi sætter vores lid til Gud, som er trofast. Også en stor tak til jer, som trofast beder for os. Uden forbøn kunne vi heller ikke tjene Jesus, som vi gør.
Må Gud velsigne og bevare enhver af jer.
Kærlig hilsen Birgitte og Søren
Ronos værste oplevelse
Rono og 5 andre medarbejdere var i marts måned i Turkana for at rejse tagkonstruktioner til i alt 6 kirker. Efter at have læsset materialerne af til de første 5 kirker glædede Rono sig over, at de nu i løbet af få timer kunne have læsset materialerne af til den sidste kirke. Men sådan skulle det ikke gå, for efter 45 km kørsel, blot 25 km fra bestemmelsesstedet, sad lastbilen fast i sand. Og ikke nok med det, så fik lastbilen alvorlige mekaniske problemer. Og man kan ikke lige få reservedele langt ude i ødemarken – og da slet ikke i Turkana. Rono fortæller, at det mekaniske problem lammede deres rejse de næste 3 dage! Det var ekstremt varmt om dagen, og de kunne ikke finde noget ordentlig mad. Men dagene var dog bedre end nætterne, som han beskriver som forfærdelige, for pga Corona skulle de jo holde afstand, og derfor kunne han ikke sove i lastbilens førerkabine men var henvist til at sove udenfor, hvor han sad på en sæk under lastbilen. Og om natten kommer skorpioner, dødelige edderkopper og slanger frem. Ja Rono beskrev det som den værste situation han nogensinde havde været udsat for, men han takker Gud for, at der ikke skete ham noget. Han var dog meget tæt på at blive bidt af en meget stor edderkop da han en dag skulle løfte lastbilens førerkabine for at fylde mere vand på køleren…
Rono har været hos os i 4½ år og er blevet en dygtig montør. Han har et skønt væsen, og vi er blevet så glade for ham. Men vi ønsker naturligvis ikke, at nogen af vore medarbejdere skal komme ud for sådanne oplevelser, som han gjorde på turen til Turkana.
Så der er virkelig grund til at bede særligt for vore montører. Vi siger også til dem, at vi betragter dem som missionærer, når de forlader deres komfort zone i Eldoret for at tage ud i ødemarken i Turkana.
Da vores montør Benjamin og medhjælper Peter havde rejst stålrammen til en tagkonstruktion, og før tagpladerne kom på, sendte præsten Philemon os følgende besked på Whatsapp: ”Hilsener i Jesu navn. Menigheden forventede ikke et så vidunderligt og smukt Guds hus. De takker virkelig Gud for jer for den vidunderlige vision og mission, som Gud gav jer. Må den almægtige Gud velsigne jer meget. Velkommen til vores kirke, for vi værdsætter jeres bønner og støtte til kirkebygningen. Gud velsigne jer igen og igen. ”
Når man får sådan en besked, bliver man bare så glad!!!
Kirke bygget i oktober for lille
I oktober hjalp vi et tysk missionærpar, Rosa og Peter, med at rejse tagkonstruktionen til en kirke i Pokot, hvor folk ligesom i Turkana lever i yderst fattigdom.
Tagkonstruktionen, som blev rejst i oktober, blev dog bygget for lille! Så i marts blev kirken udvidet! Samtidig fik de lagt gulv og monteret fine grønne tagplader som vægge, hvilket Rosa og Peter stod for.
Indbetalingskort kan bestilles hos Frits Knudsen, Nygårdsvej 11 3. tv, 6700 Esbjerg, frits.k@city.dk Tel 26197117
Billede 27: Birgitte og Søren
¨ Bliv fadder eller ”med-fadder” til en kirke
¨ Bliv støttepartner
¨ Skriv til os
¨ Bed for os
Pinsekirkens Ydre Mission, Bjarkesgade 2, 6700 Esbjerg
Missionskonto: Jyske Bank  Reg.nr. 5095  Kontonr: 1191415
Indbetalingskort kan bestilles ved at ringe til vores missionskasserer Lars Memborg på 53514362 efter kl 20.
Mobile Pay: 559957 men HUSK da, efter du har indtastet beløb, at skrive evt CPR nummer inden du sender pengene, hvis du ønsker skattefradag.
Birgitte & Søren Pedersen, Box 4614, Eldoret 30100, Kenya
Email: birgitte.soren.pedersen@gmail.com   
Hjemmeside: www.kirkebyggeri.dk
Soren mobil: 00254 732 565453   Birgitte mobil / Whatsapp: 00254 736 900668
Med dit bidrag til vores arbejde gennem Pinsekirkens Ydre Mission giver du samtykke til, at Pinsekirken må bruge dine data til at varetage din relation til Pinsekirken - hvilket blandt andet indebærer, at dine data kan blive overladt til eksterne samarbejdspartnere som SKAT og Sædding Revision.  Pinsekirkens måde at håndtere persondata på fremgår af kirkens privatlivspolitik, som kan læses på pinsekirken-esbjerg.dk/Om kirken / privatlivspolitik.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du tidligere gav udtryk for ønske om at modtage det. Du kan afmelde det ved at skrive/ringe til Frits Knudsen, Nygårdsvej 11, 3. tv, 6700 Esbjerg,  Email: frits.k@city.dk Tel: 26197117
Frikirken Vestsjælland  Stenlille, Hovedgaden 67, 4295 Stenlille
Menu
Tilbage til indhold